Wing Y. Tang over haar rol en ervaringen bij Sequal Consultancy

sequal-DSC01955
Blogbericht

4Me in de praktijk: Wing Y. Tang over haar rol en ervaringen bij Sequal Consultancy

Ha Wing, kun je iets over jezelf vertellen en wat je doet bij Sequal Consultancy?

Natuurlijk, mijn naam is Wing en ik ben een 4me Consultant bij Sequal Consultancy. Ik werk voornamelijk met het platform genaamd 4me, een Service Management platform. Ik zorg ervoor dat dit platform geïmplementeerd wordt bij onze klanten en ik lever nazorg en support.

Wat is je achtergrond en hoe ben je bij Sequal Consultancy terechtgekomen?

Na de HAVO ben ik gaan studeren aan de Hogeschool van Amsterdam, waar ik een opleiding Business IT & Management heb gevolgd. Ik wist na mijn studie nog niet precies wat ik wilde doen, maar toen kwam ik in aanraking met Sequal Consultancy. Wat mij aantrok was het feit dat ze een drie maanden durende academy hadden waarin ik veel kon leren over IT en consultancy. Na de academy heb ik verschillende projecten uitgevoerd, waaronder een project bij KLM waar ik negen maanden aan heb gewerkt. Daarna ben ik me gaan focussen op 4me-projecten bij Sequal.

Interessant! Hoe is het academie-traject verlopen?

Het academietraject was intern en ik heb het samen met twee andere collega's gevolgd. We kregen trainingen van ervaren consultants en externe leraren. Naast het leren over technische vaardigheden, lag er ook veel nadruk op persoonlijke ontwikkeling, zoals communicatieskills. We kregen veel gelegenheid om te oefenen en te groeien als consultant.

Heb je nog specifieke herinneringen aan het academietraject?

Ja, een van de hoogtepunten was het behalen van meerdere certificaten. Ik heb er ongeveer 5 of 6 behaald, waaronder certificaten in ServiceNow, Scrum, Agile, ITILv4, KCS en SIAM. Het behalen van deze certificaten gaf me vertrouwen en expertise om aan de slag te gaan bij klanten.

En hoe verliep je eerste opdracht bij KLM?

Mijn eerste opdracht bij KLM was behoorlijk spannend. Maar ik werd goed ontvangen en werkte nauw samen met ervaren collega's. Samen hebben we het onboardingproces van de medewerkers verbeterd en de werkwijze geoptimaliseerd met behulp van het ServiceNow platform. Het was een fijn project en gaf me veel voldoening.

Dat klinkt als een goede start! Wat zijn enkele van de voordelen van het implementeren van 4me bij klanten?

4me biedt klanten de mogelijkheid om hun processen beter te beheren en informatie op één centrale plek te hebben. Het stroomlijnt processen, verbetert de samenwerking en zorgt voor efficiënter werken. Klanten ervaren vaak kostenbesparingen en een betere controle over hun dienstverlening.

Wat maakt 4me anders dan andere vergelijkbare platforms?

Wing Y. Tang: 4me is een rechttoe rechtaan platform waarbij klanten gelijk weten wat wel en niet mogelijk is. In tegenstelling tot andere systemen zoals Topdesk, biedt 4me meer flexibiliteit, is gebruiksvriendelijk en zijn alle functionaliteiten op het 4me platform ‘ready-to-use’. Het is een product dat internationaal gebruikt wordt. Het is ook een Nederlands product dat veel wordt gebruikt door Nederlandse bedrijven.

Is 4me geschikt voor alle organisaties?

4me is voornamelijk geschikt voor middelgrote bedrijven. We hebben veel succes gehad bij gemeenten, omdat zij vaak te maken hebben met gestandaardiseerde processen en behoefte hebben aan een centraal systeem voor hun dienstverlening. Maar in principe kan elk bedrijf profiteren van het gebruik van 4me.

Wat zijn jouw taken en verantwoordelijkheden bij het implementeren van 4me?

Mijn taken omvatten het in kaart brengen van de processen van klanten en het aanpassen van het platform zodat het perfect aansluit bij hun behoeften. Ik werk nauw samen met de klant om ervoor te zorgen dat het proces soepel verloopt en de implementatie succesvol is. Daarnaast geef ik training en advies aan klanten om ervoor te zorgen dat ze het maximale uit het platform halen.

Dat klinkt als een veelzijdige en uitdagende rol! Wat geeft jou het meeste energie in je werk?

Ik haal veel voldoening uit het implementeren van nieuwe systemen en het adviseren van klanten. Ik vind het leuk om te zien hoe ze profiteren van de verbeteringen en hoe ze groeien in het gebruik van het platform. Het is geweldig om een positieve impact te hebben op hun bedrijfsprocessen.

Heb je een specifiek moment waarop Sequal Consultancy of jijzelf echt het verschil hebben gemaakt voor een klant?

Ja, we hebben een klant, een casino, geholpen om hun processen te verbeteren en over te stappen naar het gebruik van 4me. Ze waren voorheen afhankelijk van e-mails, maar nu kunnen ze alles beheren en samenwerken in 4me. Ze zijn erg tevreden met de resultaten en merken echt de voordelen van het gebruik van het platform.

Hoe ondersteunt Sequal Consultancy jou in je persoonlijke ontwikkeling?

Sequal Consultancy biedt mij veel kansen om te groeien en mijn vaardigheden te ontwikkelen. Ik heb regelmatig talent development gesprekken met mijn coach, waarin we bespreken wat goed gaat en waar ik hulp bij nodig heb. Daarnaast zijn er regelmatig trainingen en sessies waarin ik mijn kennis kan delen en nieuwe vaardigheden kan leren. Deze ondersteuning heeft echt bijgedragen aan mijn persoonlijke groei.

En hoe zou je de bedrijfscultuur bij Sequal Consultancy omschrijven?

Wing Y. Tang: De bedrijfscultuur bij Sequal Consultancy is informeel en ondersteunend. Er is een goede sfeer en we werken echt als een team. Er is veel ruimte voor samenwerking en kennisdeling, en we hebben regelmatig teamuitjes en activiteiten. Het voelt als een hechte gemeenschap waarin iedereen elkaar ondersteunt.

Zijn er specifieke teamuitjes of activiteiten die je bijzonder hebt gewaardeerd?

We hebben verschillende leuke teamuitjes gehad, zoals een escape room en een jaarlijkse barbecue. Ook hebben we regelmatig maandelijkse teambijeenkomsten waarin we samen eten en activiteiten doen. Deze momenten versterken echt de teamspirit en zorgen voor een goede werk-privébalans.

En waar zie je jezelf en Sequal Consultancy over een paar jaar?

Over een paar jaar hoop ik dat Sequal Consultancy nog verder is gegroeid en een bekende naam is op het gebied van IT-servicebeheer. Ik wil graag betrokken blijven bij het leiden van het 4me-team en ook strategische beslissingen kunnen nemen binnen het bedrijf. Ik kijk uit naar de toekomst en ben enthousiast over de mogelijkheden.

Dat klinkt als een mooie visie. Tot slot, wat zou je willen zeggen tegen iemand die overweegt om bij Sequal Consultancy te komen werken?

Als je op zoek bent naar een bedrijf dat investeert in persoonlijke ontwikkeling en groei, dan is Sequal Consultancy de juiste keuze. Je krijgt de kans om aan interessante projecten te werken en jezelf te ontwikkelen. De werkomgeving is informeel en ondersteunend, met veel ruimte voor samenwerking en kennisdeling. Ik zou het zeker aanraden!

Bedankt voor het interview, Wing! Het was prettig om meer te horen over jouw rol en ervaringen bij Sequal Consultancy. Veel succes met je toekomstige projecten!

Bedankt! Het was een plezier om hierover mijn verhaal praten.

sequal-consultancy-DSC02019
Sluit je aan bij ons toegewijde team

Bij Sequal Consultancy waarderen we een persoonlijke aanpak en het vermogen om onder druk te presteren. Bekijk onze vacatures en word onderdeel van ons succesverhaal.

Vacatures